Arimidex, Aromasin, Letro eller ingenting

(inskickad av “anonym” medlem)

Tänkte gå igenom dessa tre AI vilka, det finns en uppsjö av olika upplägg och varianter. Lika många upplägg som existerar finns det lika många åsikter om att använda sig av en AI eller inte under en kur. Även om arimidex och letrozole är vanligare än aromasin så har aromasin kommit mer och mer på senare år.
Mer om fördelar/nackdelar vi vad av dessa tre AI:s.

Först och främst vad är en AI?

AI = aromatase inhibitors. Som drar ner östrogennivåerna i kroppen eller i tillräckligt höga doser nollar östrogen totalt (vilket vi inte vill) men bara för att vara övertydlig vad en AI gör med kroppen.

Behöver alla en AI som kurar? Svaret på den frågan är ett konkret ja.
Personer som får Nebido utskrivet av läkare får många gånger utskrivet Arimidex på recept. Då snackar vi TRT doser (nebido) för välmående, för att kunna fungera normalt och må bra. Observera att dessa personer mätt sina östrogennivåer med blodprov och därför vet att det behövs.

Varför ska jag använda en AI?

Nu tänker säkert dom flesta att det är gynokänningar i första hand och det är därför man ska bruka en AI. Svaret på den frågan är nej. Gynokänningar är estetiskt och inte farligt. Däremot gå runt med högt blodtryck av för högt
östrogen i kroppen är direkt livsfarligt – som kan sluta med att man tuppar av och dör
på kuppen.

1. Högt blodtryck
2. Gynokänningar
3. Ta bort vatten

Det gäller förstås att hitta en balans och det enda säkra för att veta svart på vitt är att ta ett blodprov och kolla upp hur ens östrogennivåer ser ut. För lågt östrogen är förstås inte heller bra.

Vad leder lågt östrogen i kroppen till?

Ont i muskler och leder. Libidon blir helt och hållet i botten. Trött och hängig. Alla dessa är symptom på för en hög AI dos kontra till den kuren man kör.

Trött och hängig kan alla vara emellanåt men att gå från att vara en casanova i sängen till att inte vilja ha sex eller ännu värre inte kunna få upp den ja då är bristen på östrogen ett faktum. Alla män behöver en del östrogen i
kroppen för att fungera normalt helt enkelt.

Vad ska man gå efter för parametrar vid val av dosering av en AI?

1. Låg procent kroppsfett: Mindre risk gyno. Hög procent kroppsfett : Större risk gyno. Och detta eftersom östrogen lättare binder sig i fettvävnad.

2. Kör jag aromatiserande prepp eller inte? Och antal aromatiserande jämfört med icke aromatiserande prepp?

3. Vilka doser kör jag aromatiserade prepp?

Vilka AI ska jag välja i första hand?

Det beror helt på syftet med användandet av en AI. Vill du reglera östrogennivåerna för att undvika högt blodtryck och på högre doser aromatiserande steroider köra en AI i förebyggande syfte mot gynokänningar så väljer du
aromasin eller arimidex. Letrozole ska enligt mig bara användas vid ett speciellt tillfälle mer om detta senare när vi går in på varje AI var för sig.

Varför fungerar AI för Pelle men inte för mig?

Vad kör Pelle för doser och vad för prepp, den frågan får du ställa dig och vad har Pelle för bodyfat. Kör Pelle testo 350mg ew och du kör 1g testo ew är det klart som korvspad att Pelle inte behöver några höga doser AI medans du
behöver högre doser, det är inte så att AI inte fungerar på dig det är för att det behövs högre dos förutsatt att den AI du kör är legit och innehåller det den ska.

1. Arimidex – Det är garanterat den AI som används mest av alla, den tar bort “lagom” mycket östro om man känner sin kropp väl och kan dosera rätt till vad man kurar på, doser aromatiserande prepp som är med i kuren men också
givetvis hur högt bodyfat man har. Allt detta måste man ta hänsyn till som tidigare sagt.
Vi tar några exempel på vad som kan anses rätt så standard och vad jag personligen tycker är lämpliga doser arimidex för en kur och i exempel nedan är det för enkelhetens skull gjort med Testo Enanthate som aromatiserar:

250mg ew – adex 0,25mg eod
500mg ew – adex 0,50mg eod
750mg ew – adex 0,50mg ed

Över grammet testo så kan det behövas 1mg ed, det är bara du själv som vet vad som behövs när det kommer till sanningen för DIG.

Däremot är inget hugget i sten. Detta är generella doser vad som fungerar på dem flesta. Man får prova sig fram, lära känna sin kropp och se vad som funkar för än, alla reagerar olika på läkemedel.

Slänger du in dboll och låt oss säga 50mg ed i en testo e kur på 500mg ew. Isåfall har du helt plötsligt “gyno på burk” wink Och då är det inte säkert att en adex dos på 0,50mg eod räcker för dig.

2. Aromasin – Stora fördelen med aromasin är att den fungerar på lite annat sätt än Letrozole och arimidex. Aromasin sänker inte östro, utan den “tar kål” på östro, den dödar östrot i kroppen. På något finurligt sätt så kan det inte
bli rebound effekt på aromasin p.g.a detta. När du går av aromasin behöver du inte bruka nolva för att undvika gynokänningar. Vilket du måste vid bruk av letro eller adex.

Halveringstid är 24 timmar på aromasin så man bör ta den varje dag.

Använder hg aromasin som exempel, dessa är 25mg/tablett och precis som tidigare använder jag Testo Enanthate som exempel till aromasin:

250mg ew – aromasin 6,25mg ed
500mg ew – aromasin 12,5mg ed
750mg ew – aromasin 12,5mg/18,75mg

Vid 750mg ew och uppåt får man testa sig fram anser jag.

3. Letrozole – Riktigt stygg antiöstro, den ska man ha respekt för och verkligen veta vad man sysslar med. Du kan sänka din östro i närheten till noll om du doserar alldeles galet. Enda gången det finns anledningen till att trycka ner östro i botten är vid gynokänningar, framförallt på 19-nor prepp som t.e.x deca, tren och anadrol.

Förutom det så används Letro för att bli snustorr inför tävling. Annars tycker jag personligen inte att Letro behövs förutom i lågdos OM man nu vet om att man är känslig för progreston relaterad gyno. För detta finns bättre alternativ
såsom pramipexol eller cabaser om man vet med sig att man enkelt lakterar.

Faktum kvarstår dock. Inget östro = ingen gyno. Så det GÅR att behandla östrogenrelaterad gyno likväl progreston relaterad samtidigt med Letrozole. Om man nu inte vet vilken som är boven i dramat.

Gyno orsakat i kur som innehåller deca, tren och/eller anadrol:

Letro – 2,5mg första dagen, dra sedan på med 1,25mg ed i 2-3 dagar. Ditt östro bör vara nollat och du kommer må som en påse skit men vad gör ett par dagar i ditt liv om du vill undvika gyno? Fortsätt sedan med 0,5mg i 2-3 dagar. Efter det ska du kunna gå ner på 0,5mg eod i 2-3 dagar. Övergång till arimidex/aromasin att föredra om du inte ligger på höga doser aromatiserande preparat och mår bra på den dosen letro, resten av kuren menat alltså.

Förhoppningsvis hittar du en bra nivå på antiöstro med prepp som är 19-nor + aromatiserande preparat. I värsta fall får dina kurer innehålla både en antiöstro + prami eller cabaser.

Hoppas jag kunnat hjälpa någon men jag inser samtidigt att jag inte sitter med perfekta kunskaper utan det är ifrån egna erfarenheter men också efter mycket läsning jag tagit till mig den info jag skriver om.

Tack för mig!

Diskutera artikeln här: https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=12045

Views All Time
Views All Time
33171
Views Today
Views Today
1