Nocco – Världens dyraste BCAA

Vi som tränar är nog bekanta med alla dessa drycker som dyker upp på marknaden, en efter en kommer de in i en kyl nära dig. Men vad är det egentligen vi betalar för?

Är det smaken? Är det hypen? Är det effekten? Eller är det rent av känslan av att hålla en plåtburk i handen som det lyser träning om?

Detta får var och en av er svara på men jag vill upplysa er om något helt annat. Vad det är ni egentligen betalar för.
En Nocco kan kosta allt mellan 17kr till 25kr så jag tänker ta siffran 20, då blir det enklare att räkna.
Nu väljer jag även Nocco Bcaa eftersom den marknadsför som en bcaa dricka.

Denna kära dryck ska ju ge en pigghet, ökad fokus, ökad förbränning samt en aminosyre impuls.

Så långt är det jättebra och produkten i sig fyller faktiskt ett syfte det måste jag hålla med om.
Men ska man verkligen behöva betala ett pris på 4000kr för 1kg Bcaa? Ja precis om ni räknar på hur mycket bcaa det är i burken / priset så får ni fram vad ni betalar per kg.
Ja men jag får ju lite vitaminer o ev koffein beroende på smak, ja men försvarar det verkligen priset?
Knappast. För ska vi vara helt ärliga, hur goda är dessa drycker egentligen? Det bubblar mest o ger en ganska rejäl bismak.

Nocco tillverkas nere i Österrike och har nu även kommit in på marknaden i USA och hur har dom lyckats?

Ja genom att skaffa ett par bra säljare som älskar att sälja sig själva, spexa och prata med folk. Tagit fram en produkt som egentligen heter NO CARBS COMPANY och redan där har dem fångat alla fitness tjejer. Lägg därtill att de faktiskt innerhåller aminosyror och framstår som nyttig.
Hur många lättklädda tjejer i underkläder har vi inte sett sista året som står o spexar framför kameran med sin Nocco? Allt för att få lite likes och följare. Det roliga är att man går till butiken och köper dessa drycker för att sedan göra gratisreklam för ett företag som aldrig kommer ge dig något tillbaka förutom självförakt och ångest för hur lätt köpt du är.

“How Nocco are you” har de satt som slogan. Kanske skulle ändrat den till ” Hur lättköpt är du”?

Ni går på en mässa och får en Nocco i handen och tänker fan vad schysst jag fick en gratis dricka medans företaget tänker, ” jävla idiot vi köpte just dig för du kommer ta en bild och därefter skriva om våran dricka och det kostade oss 2kr”  Redan där har man sparat flera hundra tusen på reklam.

 

Om vi ska ifrågasätta lite mer på de drycker som innehåller koffein där det minsta är 180mg. Så kan man fråga “hur bra är detta för kroppen egentligen” för det motsvarar nästan 4 koppar vanligt kaffe. (inte konstigt att CNS stressas och att människor blir trötta).

Så nästa gång du står i hyllan eller kylen o tittar på denna burk så kan du fundera på hur många gånger din tjej stått i string framför kameran med 2 burkar Nocco framför bröstvårtorna och posat för att få andra killar att titta på henne.
Eller hur du finansierar dessa dryckers framtida spridning där de lurar dig på stora summor pengar för de utnyttjar människans dumhet genom att skapa ett behov som inte finns.

Diskutera artikeln på vårat forum:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=10959

Views All Time
Views All Time
7772
Views Today
Views Today
1