Nolvadex

Nolvadex (Tamoxifen)

 

Detta läkemedel används för att behandla behandla den typ av bröstcancer där tumörerna är beroende av östrogen för att kunna växa. Läkemedlet blockerar då personens östrogen för att kunna ta sig till tumörerna i bröstet och på så sätt svälter man ut tumörerna. Nolvadex tar alltså inte bort något östrogen utan det bara blockerar det. Dina östrogen nivåer förblir det samma som innan du förtärde dina tabletter med Tamoxifen.

Det är just detta som detta läkemedel är framtaget för.

 

Hur kan det då vara till hjälp för kroppsbyggare?

 

När man intar aas antingen via orala preparat eller att man väljer att injicerar dom så kommer resultatet bli det samma. Kroppen kommer att försöka kompensera de höga nivåerna av testosteron med att höja produktionen av östrogen. Kroppen strävar hela tiden efter att hålla så jämna nivåer som möjligt.

I situationen där östrogenet har ökat i kroppen så händer det en hel del olika saker med kroppen en av dom sakerna är just att mannens bröstkörtlar börjar växa och efter ett tag så utvecklar mannen så kallad Gynokomasti(Bitch tits).

För att förhindra att detta händer så använder man sig utav Nolvadex. Läkemedlet fungerar här på precis samma sätt som de gör för personer med bröstcancer dvs det blocker det östrogen som vill ta sig till brösten. För en man som brukar aas är detta ett verkligt hjälpmedel för att slippa utveckla Gynokomasti.

Om du befinner dig i en kur och du har börjat få känningar i dina bröst så kan Nolvadex vara till hjälp. Eftersom att Tamoxifen är ett väldigt starkt läkemedel så ska du börja doseringen väldigt lågt.

Börja första dagarna med ett intag på 10mg / dag och om du inte blir av med dina ömmande bröst efter ca 7 dagar så höjer du dosen till 20mg / dag . Skulle dessa 20mg / dag inte hjälpa dig efter ytterligare 7 dagar så höj dosen ytterligare till 30mg . När du har funnit den dosering som fungerar för dig så håll den doseringen genom kuren så länge som du kör samma dosering på testosteronet.

Sänker du av någon anledning doseringen på testosteronet så kan du även sänka doseringen på Tamoxifen men här måste du hålla koll på vilken halveringstid estern har i ditt testosteron.

Tamoxifen i pct.

Jag har alltid använt Nolvadex i mina pct. Detta för att när testot försvinner ur kroppen så är fortfarande östrogenet väldigt högt och för att förhindra gynokomasti så har jag använt mig av Nolvadex.

Sedan har studier visat att 20mg av nolvadex som har förtärts av män har höjt kroppens egna testosteron produktion med 150% mot vad personen hade när han avslutat sin kur. (denna studie finns att finna på Pubmed)

 

Mitt upplägg med Nolvadex har sett ut på följande vis under pct.

Dag1. 80Mg
Dag2. 60Mg
Dag3. 40Mg.
Dag4 – Dag 30. 20mg.

Har jag känt att efter dag 30 att jag inte är riktigt på banan så har jag fortsatt med Nolvadex dock med en dosering på 10mg tills jag tycker att jag är återhämtad.

Vi på BM hoppas att denna läsning gav dig som undrade lite klarhet i varför folk väljer att använda Nolvadex ( Tamoxifen)

mvh.

Views All Time
Views All Time
25004
Views Today
Views Today
3