När ni ska besöka en läkare och vill vara så anonyma som möjligt

Skriven av våran medlem nuts

————————————————

Jag bor själv i Sthlmsområdet, och på exempelvis Karolinska Sjukhuset kör man ett journalsystem som heter TakeCare.

Detta journalsystem delas med en drös av andra ställen, exempelvis husläkarmottagningar, och andra större sjukhus.

Om ni exempelvis vill veta hur mkt testosterone ni har i kroppen, skulle jag råda er att ringa upp en husläkarmottagning nära där du bor, och fråga om dom kör med ett “sammansatt” journalsystem, med andra ord, att journaluppgifterna finns tillgängliga på en massa andra sjukhus.

Så med andra ord – går ni till en husläkare och lämnar prover, och sen kanske besöker ett annat sjukhus ett år senare, så kan läkare fråga “Du, jag såg i journalen att du lämnade prover på bla bla bla….”

Kör husläkarmottagningen med ett privat journalsystem, så är ni helt anonyma, ingen annan läkare eller så på något annat sjukhus kommer åt era uppgifter.

Detta är faktiskt jätteviktig information!

Jag var på Odenplans/praktikertjänsts läkarmottagning för ett tag sedan, och dom körde med ett helt privat journalsystem.

Däremot, så kan alla husläkarmottagningar och sjukhusinrättningar komma åt era uppgifter som finns lagrade på apoteket, alltså vad ni har för mediciner utskrivna etc. Så det går inte att säga typ “Hej, jag har Iktorivil utskrivet men har slut på dessa, kan jag få ett recept?”, för då kommer bara läkaren fråga “Jasså, för när jag loggar in här så ser jag inte att du haft något som helst recept på detta läkemedel.”

Diskutera artikeln på:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=11268

Views All Time
Views All Time
3283
Views Today
Views Today
4