Grattis – Du är gripen av Polisen – Repost

Det dunkar på dörren och utanför står civila konstaplar som vill prata med dig. Du öppnar dörren och ser frågande ut, de ber dig att komma ut. Medans ena konstapeln tittar på dig och pratar börjar den andra titta in i ditt boende, kollar efter skor, om det är flera personer samt övriga tecken på bevis.
Du frågar vad det handlar om och du får kalla svar som ” Det vet du”.
Du inser att det är fucked up nu, det första du ska ha i tanken (ja om det nu så ett lugnt tillvägagångsätt , kan ju vara mer brutalt än det som skrivs nu) har du några spår i närheten som borde sopas igen? I så fall spring in i lägenheten och slå igen datorn, dra sladden eller vad det nu kan vara.
Du får inte hårdare straff bara för att du gör ett litet ryck och försöker dra sladden ur datorn eller skiter i att öppna dörren. Men räkna med att dörren kommer bli trasig och du får betala skadorna.

Du blir bojad och förd till arresten där de kommer att visitera dig, ta ifrån dig allting som kan göra dig illa.
Du får ett kvitto på alla kläder och prylar du hade med dig. Behåll det! För saker försvinner!
Sedan blir du införd i din lilla cell. Där det finns en hård planka till säng med madrass, en bänk vid ett skrivbord o sitta vid och en låst toalett.
Massa väggar som är ner klottrade med texter och namn!
Nu börjar paniken, vad vet dom, vad kommer hända, du ser din framtid och känner dig totalt jävla ensam!
Nu gäller det att hålla huvudet kallt. Det finns ett slut på detta också, fokus nu din jävla dåre.
Du ska inte ge snuten en enda cm av ditt liv.
Du acklamatiserar dig och börjar andas, dricker lite vatten och andas. De kommer begära ett pissprov av dig.
Neka dem och säg att de får ta blod. Men var trevlig mot plitarna inte deras fel att du är där du är, de är inte dina vänner MEN att vara trevlig leder till att de kan tumma lite på reglerna som kaffe, en cigg extra, en längre dusch osv.

Inom kort kommer en förhörsledare hämta dig och ha ett 24/7 förhör. Du ska nu kräva att en advokat ska medverka vid förhöret! De kommer säga ” du behöver ingen advokat det är bara ett vanligt förhör upplysningsvis” glöm det. Du ska ha advokaten medverkande.
Det enda du uppger i förhör är namn. Inget annat. Du är inte otrevlig utan svarar bara inga kommentarer.
De kommer försöka få dig att säga fel genom att omformulera samma fråga 10 gånger så säg inget.
Varje förhör ska du läsa igenom! inga undantag, sen skriva under att du läst dem.

Nu kommer Förhörsledaren och polisen ha ett väldigt intensivt arbete och kontakt med en åklagare.
De har 72h på sig att få ihop bevisning inför en häktesförhandling.
Som du förstår, att bli häktad eller inte kan vara avgörande för dig.
Så inget snack om dåligt välmående är minsta detalj till att du vill göra illa dig själv. för där kan åklagaren påverka domaren enormt genom att du är självskadebenägen. Det kommer gå under flyktrisk.

Inom 72h kommer du blir förd till tingsrätten där en domare kommer få ta ett beslut om det finns tillräckligt med bevis för att frihetsberöva dig. Du får svaret väldigt omgående.
Blir du släppt så räkna med att ha stenkoll på dig och telefonen är bara att göra sig av med, du ringer inga vänner, du träffar inte folk som kan vara inblandade utan du håller dig lugn. Har du saker på något ställe så ger du fan i att åka dit. Ja de låter självklart men alla tänker inte.

Blir du häktad så börjar en härlig resa till närmaste häkte ( kommer en artikel om det framöver).

Räkna med att gå ovetande och fråga inte en massa, utan läs dina rättigheter.
Be om att få ta en cigg, saksamma om du inte röker, du kommer utanför rummet, be om en dusch, be att få gå till biblioteket. Slappna av.

Under dessa 72 timmar kan du bli släppt för åklagaren inser att det finns inte en chans att få dig häktad eller brottet inte alls är av allvarligare karaktär. Men det kommer hållas förhör med dig och varje förhör ska du ha en advokat , det spelar ingen roll vad de frågar i förhören.
Vad heter din mamma? Inga kommentarer.
Känner du xxx? Inga kommentarer
Gillar du kaffe? Inga kommentarer.

Get it?

Ps! Dejta inte åklagarens dotter efter sonat straff!

Views All Time
Views All Time
2088
Views Today
Views Today
3