SKKF –Förbundet som förstör svensk byggning.

I denna artikel kommer vi skildra SKKF:s olika nyanser av dubbelmoral, favorisering och hyckleri.

Jag har nu följt Bodybuilding och fitness Sverige i snart 20 år nu och jag vill inte påstå att något direkt har förändrats avsevärt. Om något nu har förändrats så är det bara till det sämre.
Att Sverige står sig internationellt bra på VM och EM är faktiskt anmärkningsvärt med tanke på att SKKF aldrig skickar de bästa athleterna eller ger oss de bästa förutsättningarna utan allting ska ske på deras villkor, precis allting.

Vi kan börja med att prata om hur det  går till för att få tävla utomlands.
Först o främst ska förbundet godkänna ditt tävlande i ett annat land samt kräver de att du ska göra en inhemsk tävling innan dess! I deras värld handlar det om att de vill se om du verkligen håller klass för att tävla utomlands men i själva verket vill de ha ett större startfält samt intäkter ifrån dig som tävlar(precis som du inte redan har mängder med utgifter). Man kan förstå att de vill att man i första hand ska tävla i Sverige men då måste man också ge samma möjligheter som det är utomlands! I första hand tänker jag på arenor, sen prispengar, respekt och anmälningsavgifter.

Vi tar ett exempel. Man tävlar på söndagen i sin klass, då ska man infinna sig på registrering på fredagen! Vilket innebär extra hotellnätter helt utan anledning! Lägg därtill att du som tävlande inte får ser tävlingarna utan du ska betala för det i så fall!  Din coach du har med har tidigare år fått gå in gratis på tävlingen just den dagen du tävlar, numera måste man även betala för sin coach för att ha med den backstage och vi snackar ca 4-500kr för detta och inte nog med det! Man ska betala en startavgift för sig själv för 500-600kr, samt licens för 800kr/1600kr beroende på NÄR du ordnar licensen på året, dessförinnan har din förening pyntat in 2000kr för att vara medlemmar i SKKF och få ta ett team!  Lägg där till resor, sprayningen som kostar 800-1200kr per tävling! Ja ni förstår helt enkelt.
Så med andra ord ska du pynta ut flera tusenlappar INNAN du ens kan tänka på att köra en tävling utomlands, lägg då även till förberedelser inför din tävling som kanske inte alls passar in datummässigt för din utländska tävling.
Skillnaden på att tävla utomlands är stor, riktigt stor. Allt är med mer respekt och det spelar ingen roll vilken storlek på kroppen du har de ser upp till dig, de ser hur mycket arbete du lagt ner och du får beröm. Inregistreringen går snabbt och smidigt (oftast) i Sverige kan du få vänta i vissa fall 90 min innan du kan göra din grej som tar 3 min! Har aldrig förstått vad som är så svårt att skicka ut ett mail med tider för varje klass då de ska registrera sig och sen förhålla sig till dem. Samma sak med själva tävlingen, man sätter ett schema för dagen som är utdraget. Det ska vara förbedömning i 3 klasser sen tar man paus på 20 min, sen kör man några klasser till innan det är paus 20 min igen. Inte nog med det! När förbedömningarna är över ja då tar man 2h paus innan finalerna börjar! Och dessa förbedömningarna kan vara sömnpiller för det händer ingenting för finns ingen fart i domarna utan det tar tid enorm tid som det hela blir ett sömpiller. Många svenskar som kört utomlands blir chockade över hur fort det kan gå och man får ofta höra ” sätter man inte posen direkt så missar man den”.

SKKF har nu kommit underfund med att svensk bodybuilding inte är värd att satsa på längre utan det finns ”roligare” saker att satsa på som tex Bikini Fitness eller som i våra kretsar kalla ”kom och ta mig i tvåan” med dessa mindre smakliga poserna som de yngre tjejerna ställer upp på. Varför? Pengar! Man ser en ny målgrupp där man kan få 30 tjejer att ställa upp i 4 olika längder och vips har man 120 tävlande + licenser vilket tenderar mer pengar än vad 12st -90kg grabbar gör. SKKF är den föreningen som alltid klagar på sin ekonomi och hur de kan göra det är för mig en gåta, för var tar alla pengar vägen? I skrivande stund har de 187st föreningar som betalar 1000kr för medlemskap och de som vill ha team betalar 2000kr, lägg därtill varje tävlande som ska betala 800kr innan juni eller 1600kr i förseningsavgift efter juni!
Eller valet av arena inför SM varje år som placerats i Västerås med begränsade ytor, höga lokalkostnader som skulle kunna sjunka till hälften om man placerade det i Sthlm med större expo yta samt större befolkning! Nej utan man väljer att ta den svindyra placeringen i Västerås gång efter gång! Vem minns inte när SM gick i Solna hallen och det var packat med folk? Så man kan ju fråga sig, varför motarbetar man sig själv så mycket? Pengaintresse! Någonstans finns det en vinning som SKKF inte vill prata högt om, genom att vara i Västerås deras ursäkt utåt är att det är få som vill hyra ut sina lokaler till detta ändamål! Skitsnack för det finns det visst! Eftersom vi i en annan grupp har kollat på detta!

Bodybuilding och RF går inte hand i hand, SKKF vill bli RF anslutet för att få bidrag och det roliga är att det skulle bli sportens död. Bodybuilding är doping! Ingen skulle vilja se grabbar som väger 65kg på scenen med magrutor utan man vill se utveckling och ännu mer utveckling. Detta vet SKKF om men i alla fall så ska de kämpa emot deras medlemmar och rent av förstöra! Jag kollar på deras hemsida och ser namn som hängs ut för att det varit positiva. Listan är relativt kort men varför finns den ens? För att de gör stickkontroller på tävlande som de säger att de lottat fram men redan innan valt! Vilka är dessa tävlande som torskar då? Jo givetvis något toppnamn för att ” visa” ingen går säker sen de som förbundet har något otalt med! Här ska jag berätta en story som är horribel.

En bekant till mig fick för några år sen en dom på sig för ringa dopingbrott och får sitt straff av staten. En kort tid innan en tävling ringer SKKF och säger att de fått ett tips om att han är dömd för doping och han ej får ställa upp i den nuvarande tävlingen! Så ett anonymt tips ska alltså ge SKKF anledningen till att stänga av en athlet? Då kan man fråga sig! Hur många har inte en dom på sig som tävlar! Skillnad på äpplen o päron. Denna kille är det snällaste som vandrat på denna jord och älskar sin byggning, gissa om att han tog detta hårt. Nästa tävling han får vara med på, säger huvuddomaren att han kommer vinna mellan ronderna, inget snack om saken! När resultaten ropas upp så är han inte ens topp 4! Då hade de hittat något på kroppen som inte passade domarnas smak utan dömde bort personen!  Samma problem hade vinnaren i klassen under! Dubbelmoral?
Listan kan göras lång. Vi har tävlande på EM som pissat neongult som även då ska stängas av men de kommer hem och det tystas ner helt o hållet, medan andra åker på Nordiska Mästerskapen och pissar neongult och stängs av 2 år för att sedan komma tillbaka efter dessa åren och blir tagna igen, vilket sammanträffande , eller?
Ni har sett dessa figurer som sitter längst ner och ska döma dessa hårt arbetande athleter, som ni förväntar er ska vara opartiska. Ni menar de som driver ett gym med egna tävlande, som coachar dem eller hjälper till med poseringen inför tävlingarna? Eller de man ses gå ut på krogen o festar tillsammans o äter middagar med, då kan ni förstå hur opartiska dessa domare är och vilka de håller bakom ryggen.

Det kom en ny regel inför 2015 att finnar, oljade muskler och bitchtits skulle dömmas ner nu framöver. Men det gäller ju givetvis inte alla, för tillhör du teamet som alla vill vara med i så har du fördelar, rent av du kan ha världens strutar och åderbråck sen stå överst på pallen. Detta är skrattretande medans andra blir eliminerade direkt. Tycker ni att jag överdriver? Följ med och kolla noga varje tävling så ser ni. För du kan komma i halvdålig form inför ett SM för att sedan placera dig högt för de vill ha med dig till Nordiska. Så SKKF var går alla pengarna till? Varför är inte alla nollade när de kliver upp på scenen? Varför ska ni ta dessa prover och förstöra för vissa och skydda andra. Hur ser det ut bland domarna själva, vad har ni i kroppen under tävlingarna. Ja frågorna kan göras spaltvis. Jag inser att detta får bli ett återkommande ämne i olika delar för att man ska orka läsa

Diskutera artikeln på vårat forum:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=10811

Views All Time
Views All Time
5506
Views Today
Views Today
3