Det var bättre förr!

Många av er är för unga! Eller har kanske haft turen att vara med på glada 80/90 talet?!
Vare sig du varit eller inte så ska jag berätta lite kort om det.

Inget är vad det har varit, förr i tiden kom du in i en mörk källarlokal med magnesia på stängerna, hårdrock ur högtalarna, öppettider mellan 6-21 och helger 12-16 OM du hade tur.
Du kunde hitta en ampull i papperskorgen på toaletten eller en söndertrampad ryssfemma på gymgolvet men ingen brydde sig.
Väggarna var märkta med Bodybuilders autografer, bilder från olika magasin, graffiti målningar och ammoniak lukt.
Vikterna stod prydligt där de skulle och ägaren var själv ett monster.
När man klev in på gymmet som ny och ung blev man välkomnad med öppna armar ett “Tjena grabben” i receptionen och man kunde slå en titt på absen i spegeln utan att någon tittade snett man kunde höra som ” fan vad köttig du är” eller “haha winnarna tar bra nu ser jag” .

Varje onsdag kom Bosse Bus ner med sin Twinlab väska o ställde på golvet i omklädningsrummet efter stängningsdags o visade upp det nya märket som kommit på marknaden och sen gav ut de beställningar grabbarna hade gjort veckan innan! Inget ifrågasättande, pengar i handen och vialer i handen.

I receptionen hängde det pokaler, medaljer o diplom tillsammans med bilder på stora byggare som varit där o tränat. Man gick alltid förbi o tittade, beundrade och fick inspiration. Under tiden så blandade ägaren en gainer från Skip eller Twinlab med havregryn o banan innan passet o delade med sig till oss som var där.
Under tiden diskuterades det när nästa tävling var och vilka som skulle ha team kläder, stämningen var rent utsagt magisk .

Idag finns det få källargym kvar och de som finns är lätträknade. Öppettiderna är dygnet runt och internet har tagit över allting. Finns ingen gemenskap längre, finns ingen som står till svars för de som säljs utan cash in.
Du kommer in på gymmet o där ser du någon flashig sportdryck som bränner 100kcal, du ser löpband med överviktiga och undernärda människor som står i de senaste kläderna från Casall.
Ur högtalarna vrålar Justin Bieber och i andra hörnet står RF kontrollanterna och bakom disken står golaren som håller koll på vilka som växer för mycket och i ren avundsjuka tipsar polisen.
Har du tur så finns det speglar på hela gymmet och tränar du i linne så får du blickarna på dig o folk viskar bakom din rygg. Öppnar man sociala medier så ska det vara sexpack och en dricka i näven.

Om ni tittar på utvecklingen så ser man väldigt tydligt varför byggningen inte är lika stor längre och vi har oss själva att skylla, för vi går hellre till den där stora kedjan som har bastu än stannar hos Lojala Bengt som snart går under och tvingas sälja sin attraktiva lokal till kedjan.

Diskutera artikeln på:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=11222

Views All Time
Views All Time
3137
Views Today
Views Today
5