BODY Magazine – Dubbelmoralens väktare

Body, forumet, tidningen, radion..

Har ni tänkt på att atleterna som pryder tidningarna alltid ser så där riktigt hårda ut, har kroppen ni bara kan drömma om och har en sak gemensamt, ingen tar steroider, eller?…

Body säger sig vara emot all form utav doping och följer gärna IFBB:s samt  IOK:S policy gällande doping.

Men Body är uppbyggd på och lever tack vare dopade atleter och doping, tidningen hade inte funnits utan det.

Hela fitnesscenen består till 90% av dopade atleter, gå på vilken tävling som helst och du ser direkt en stor skillnad!
All reklam utav kosttillskott består av dopade atleter som visar upp sina resultat, slå bara upp Body så ser du all reklam de säljer där i, och bli nu inte förvånad när jag säger fullt med dopade atleter på varenda reklamplats.
Kosttillskott har namn som refererar till steroider, listan skulle kunna fortsätta..
Så det är riktigt skrattretande att läsa vad Body råder dig ifrån!

Så varför har Body denna dubbelmoral?
Nedan följer ett axplock ifrån Body’s hemsida.

BODY Magazine och BODY.se stöder IFBB:s och IOK:s policys genom att inte publicera bilder på dopingsavstängda atleter.

OBS! Vi vill bestämt avråda dig som läser BODY Magazine eller besöker BODY.se från att befatta dig med otillåtna preparat. Att göra så är ett brott mot gällande lagar och regler. Det kan också innebära risker för din hälsa.

So far so good.
Nej inte riktigt..

Vi har tagit del utav augusti numrets senaste omslagspojke (se bild på deras hemsida eller via Nikolas instagram https://www.instagram.com/nikolarushiti/
) Nikola “Pedofilen” Rushiti’s domar.

År 2012 dömdes Nikola till dagsböter för dopingbrott. (Målnr. B 1443-12)

År 2013 dömdes Nikola till 10 månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av barn (Nikola var då 27 år gammal och den stackars flickan var 13 år..).
(Mål nr B 2600-13)

Så inte nog med att Body har gått emot sina principer med att ha en dopingdömd profil som omslagspojke, de har även tryckt upp pedofilen på omslaget till en utav Sveriges mest sålda träningstidningar som finns att köpa på de flesta butiker runt om i sverige, och på så vis hånflinat den sexuellt utnyttjande flickan i ansiktet varje gång hon gick in i en butik!

Men Rushiti är inte den enda som har prydit omslaget i år med doping i bagaget, nej nej långt ifrån!
Vi har varit i kontakt med människor som har god insyn kring åtminstone 3 andra omslagsmodeller som frekvent brukar steroider.

Så här säger Body’s chefsredaktör på vår fråga om hur de kan ha en dopingdömd pedofil som omslagspojke.

BODYs uttalade policy säger att vi inte publicerar dopingavstängda atleter – avstängda av Svenska Kroppskulturförbundet efter positivt dopingtest enligt Wada-koden – varken på omslaget eller i tidningen. Utöver det använder vi vårt personliga omdöme när vi väljer ut vilka som får figurera både i tidningen och på omslaget. Polisens dopingtester skiljer sig från de tester som görs enligt Wada-koden, vilket är det som är relevant för sporten och därmed utgör utgångspunkt för vår policy.”

Rent krasst menar hon då alltså på att en rättslig prövning inte är relevant, utan att det är wada samt deras egna omdöme som avgör deras texter och modeller.

Denna dubbelmoral med att vara emot all form utav doping men samtidigt gärna ha modeller i tidningen är lite som att både vilja ha kvar kakan och äta den!

På frågan hur de ställer sig till att låta en dömd pedofil samt dopingdömd pryda omslaget svarar Hannah följande:

Dock hade vi, om vi tittar på just fallet Nikola, omvärderat vårt beslut att ha med honom i tidningen om vi i förväg känt till hans rättsliga bakgrund, och då baserat på vårt eget omdöme.

Självklart beklagar vi djupt om någon reagerar negativt på grund av att vi publicerat något specifikt eller någon specifik person i BODY.

 

Jag har däremot inte sett någon ursäkt eller att de har dragit tillbaka omslaget än, så jag får nog dra slutsatsen att de faktiskt tycker att det är helt ok att dömas för doping samt pedofili och ändå kunna pryda omslaget på en tidning som är emot all form utav doping…

Diskutera artikeln på vårat forum:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=11098

Views All Time
Views All Time
5400
Views Today
Views Today
1