Så här spärrar du dina journaluppgifter och annan info

Skriven av våran medlem nuts.

Visste du att du kan logga på på vårdguiden http://www.1177.se och spärra din journal? Du kan spärra journalen på flera olika sätt, enklast är om du loggar in på sidan och legitimerar dig med “BankID”.

Det kan vara smart är spärra journaluppgifterna så att inte alla kan läsa dessa hur dom vill. Detta är speciellt viktigt om du ska lämna urinprover eller andra prover av olika de slag, på någon mottagning eller en viss klinikavdelning – och där du inte vill att alla andra avdelningar på detta sjukhus ska kunna få läsa vad som skrivits om dig.

På 1177.se  kan du se en hel del andra saker också, exempelvis provsvar på urin/blodprover som du lämnat, eller vad läkare som du träffat skrivit i journalen om dig – helt online framför din egna dator.

Dock går det inte att komma åt alla dessa journaler och provsvar som finns lagrade på alla sjukhus, men det finns en hel del husläkarmottagningar och vissa sjukhus och dylikt som är uppkopplade mot “vårdguiden” och där man som patient kan läsa vad som skrivs.

Diskutera artikeln på:
https://www.body-mass.org/viewtopic.php?id=11283

Views All Time
Views All Time
3485
Views Today
Views Today
2